7 mei 2011

Jonge Gentenaar kroont zich tot beste Vlaamse student autotechniek

AutotechniekIn het EDUCAM training center te Lokeren streden 46 leerlingen autotechniek en automechanica uit heel Vlaanderen voor de 42ste keer om de “Gouden Autosleutelhanger” en de bijhorende titel van “beste leerling(e) autotechniek”. Maar liefst 23 scholen uit Vlaanderen vaardigden een team van 2 leerlingen af. Alle deelnemers waren leerlingen TSO autotechniek of leerjongens- en meisjes (SYNTRA) van het laatste jaar automechanica. In de eerste voorronde werkten de verschillende schoolteams een aantal praktische en theoretische proeven af. In al deze proeven stond de moderne autotechnologie centraal. Na dit eerste deel van de wedstrijd selecteerde een professionele jury vier leerlingen die onderling streden om de hoofdprijs. De vier finalisten namen het tegen elkaar op in een ultieme praktische proef waarbij elke leerling een Volvo S60 werd toegewezen. Elke Volvo kende een aantal defecten in de mechanica en elektronica. De leerlingen moesten om het snelst de juiste diagnose vaststellen.

Na een lange dag vol praktische proeven kroonde Bart Decaluwé, leerling aan het Syntra Midden-Vlaanderen te Gent, zich tot winnaar van de Gouden Autosleutel editie 2011. Hij kreeg, naast een gouden sleutelhanger, ondermeer een VIP ingang cadeau voor de 12u van Spa-Francorchamps en een dag testrijden op de Volvo Test Track te Lommel met Jeffrey van Hooydonck, autopiloot en peter van de Gouden Autosleutelhanger. Jordy Dodemont, van het Syntra Neerpelt, won de Zilveren Autosleutel. Shedley Vandenabeele (VTI Kortrijk) behaalde brons.

De wedstrijd Gouden Autosleutel is een initiatief van Toekomstopwielen.be, een actie van de autosector en een initiatief van FEDERAUTO (Belgische confederatie van de autohandel en reparatie en van de aanverwante sectoren, FEBIAC, ABVV Metaal en ACV Metaal en wordt gecoördineerd door EDUCAM (hét kennis- en opleidingscentrum van en voor de autosector en de metaalaanverwante sectoren ). Toekomstopwielen.be heeft tot doel jongeren die gepassioneerd zijn door technieken ertoe aan te zetten een opleiding en beroep in functie van hun talenten te kiezen. Daarnaast wil het ook leerkrachten en werkgevers helpen bij de ondersteuning van deze technische talenten tijdens hun studies en beroepscarrière. De automobielsector is immers steeds op zoek naar gemotiveerde en goed geschoolde medewerkers.
(Klik op de foto voor groter beeld)

Guido Van Peeterssen.

Labels: , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...