5 mei 2011

Kinderuniversiteit Gent over sterren en planeten

Wat is een vallende ster eigenlijk? En hoe ontstaat een planeet? Gaan we binnenkort op reis naar de Maan? En waar zit de grote beer? Kinderen hebben vragen te over wanneer ze naar de sterrenhemel kijken. De jonge studenten krijgen deskundige antwoorden op de Kinderuniversiteit Gent op zondag 8 mei. In een echt auditorium krijgen de kinderen les van Sven De Rycke, professor in de sterrenkunde aan de Universiteit Gent. Hij vertelt hen onder meer wat hun ruimte-adres is, zodat ze bij gelegenheid aan ruimtewezens kunnen laten weten waar ze wonen. Daarna steken de kinderen zelf de handen uit de mouwen bij één van de zes workshops. Zo krijgen ze te horen wat astronauten zoal moeten weten, en hoe een weerstation werkt. De jonge astronomen verkennen zelf de sterrenhemel of knutselen hun eigen ruimteschip. De les en de workshops zijn enkel toegankelijk voor ingeschreven kinderen. Hun ouders zijn uiteraard wel welkom op de plechtige proclamatie, waar rector Paul Van Cauwenberge de diploma’s uitreikt.

Kinderuniversiteit.be is een project van de Associatie Universiteit Gent en bundelt de kinderuniversiteiten van de UGent, de HoGent, Arteveldehogeschool en HoWest. In het voorjaar van 2011 gaat de kinderuniversiteit vijf keer open, telkens op zondagvoormiddag. Deelnemen -enkel na inschrijving- is gratis. Volgende afspraak nu zondag 8 mei van 10u tot 12u45 op de Campus Plateau, Plateaustraat 22, 9000 Gent.

Tip: De laatste editie van dit seizoen vindt plaats op zondag 29 mei en heeft als thema ‘Groeit chocolade aan de bomen?’

Labels: , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...