7 mei 2011

Neem een stukje Gentse Feesten mee naar huis

Gentse Feesten EgelDe Gentse Feesten zijn een cultureel volksfeest dat jaarlijks meer dan één miljoen mensen naar Gent lokt. De Gentse Feesten Zijn bovendien uitgegroeid tot een merknaam die automatisch wordt opgeroepen als men mensen vraagt naar Gent. De media spreken van Gentse Feestensfeer bij evenementen die veel volk trekken. Denk maar aan het Lichtfestival, het WK regeringsvormen, en zo meer. De Dienst Feestelijkheden deponeerde daarom de naam ‘Gentse Feesten’ en stelde dan ook voor om die sterke merknaam te gaan merchandisen. Bovendien is daar een goede reden voor: ieder jaar duiken er wel Gentse Feesten T-shirts en andere Gentse Feesten spullen op. Tot en met nagemaakte Gentse Stroppen. Waarom zou het stadsbestuur, dat de Gentse Feesten organiseert, daar niet zelf op inspelen? Daarom kan men vanaf woensdag 1 juni een leuk maar officieel Gentse Feesten T-shirt, pet of pull kopen. Men heeft daarbij de keuze tussen een themagebonden of een tijdloos kledingstuk van de Gentse Feesten.

De Dienst Feestelijkheden wil nagaan of de merknaam Gentse Feesten ook voor extra inkomsten kan zorgen door de verkoop van kledij. 2011 wordt gezien als een testjaar en er worden bewust slechts enkele producten ontwikkeld. Indien na de zomer blijkt dat de verkoop van die producten een succes is, kunnen andere investeringen bespreekbaar gemaakt worden. De Dienst Feestelijkheden investeerde in de ontwikkeling van een kledinglijn rond het merk Gentse Feesten (klassieke lijn) en één rond het Gentse Feesten campagnebeeld (themalijn).

In de klassieke lijn, met opdruk ‘Gentse Feesten sinds 1843’ werden vier producten ontwikkeld. Een pull (unisex) met kap in grijs en donkerblauw (30 euro), T-shirts in wit, rood, zwart en grijs voor heren en wit, rood, zwart en donkerblauw voor dames (15 euro). Er zijn ook petjes (zwart) beschikbaar (25 euro). In de themalijn, met opdruk van het campagnebeeld van de Gentse Feesten 2011, werden enkel T-shirts ontworpen voor dames in wit, geel en zwart en voor heren in wit en zwart.

De kledij zal vanaf woensdag 1 juni 2011 te koop worden aangeboden in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag tot 18 uur en zaterdag van 9 tot 11.30 uur) en op de Dienst Feestelijkheden (Gasmeterlaan 107, van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur). Tijdens de Gentse Feesten, van zaterdag 16 tot en met maandag 25 juli 2011, van 15 tot 24 uur, zal een speciaal verkooppunt worden voorzien in de Belfortstraat.

Informatie: Dienst Feestelijkheden, Gasmeterlaan 107, 9000 Gent
Tel.: 09 269 46 00 Fax: 09 269 46 59
E-mail: feestelijkheden.logistiek@gent.be

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...