8 december 2010

Nieuw en duurzaam personeelsrestaurant voor Gentse stadsambtenaren

De Gentse stadsambtenaren kunnen vanaf nu terecht in een nieuw personeelsrestaurant in het Administratief Centrum Portus in de Keizer Karelstraat. Deze middag schonk schepen Christophe Peeters voor de gelegenheid een aperitief uit voor zijn collega schepen Resul Tapmaz. Op die manier draagt de schepen van Facility Management symbolisch zijn project over aan de schepen van Personeel en Organisatie. Die kan daarmee de stadsambtenaren, het onderwijzend personeel, het OCMW en het AG SOB een nieuw lunchadres aanbieden. Schepen Peeters is ervan overtuigd dat een eigen restaurant waar de collega’s elkaar kunnen treffen en samen kunnen eten, de werksfeer ten goede komt. De Stad Gent heeft het personeelsrestaurant voor 65 maanden toevertrouwd aan Horeservi Catering, die niet alleen voor de exploitatie zorgt, maar ook de hedendaagse inrichting voor zijn rekening neemt. Het restaurant oogt fris en hedendaags, met zijn witte meubilair en frisgroene comfortabele stoelen. Als compensatie voor die inrichting betaalt de concessiehouder geen concessievergoeding, meteen goed voor 35.000 euro (inclusief BTW). Voor beide partners is dat dus een win-win operatie. Er wordt ook heel wat aandacht besteed aan duurzame criteria, zowel op sociaal, economisch als ecologisch vlak.

Tussen 11.30 en 14 uur kunnen telkens 160 eetlustigen aanschuiven voor een lekkere lunch met verse soep, seizoensgroenten, vegetarische schotels, lokale producten en bio- en fair trade dranken en desserten. Evenwichtige maaltijden die voldoen aan de principes van de voedingsleer zijn in het personeelsrestaurant een evidentie. Vegetarische gerechten worden geïntegreerd in het basisaanbod en zijn dus niet enkel op donderdag verkrijgbaar. Ook koude schotels, broodjes, gezonde tussendoortjes en fruit ontbreken niet. Eén keer per maand worden lokale streekproducten in de kijker gezet en gebruikt.Verder wordt er duurzaam verpakkingsmateriaal gebruikt en wordt afval zoveel mogelijk vermeden.

De concessiehouder zal bovendien een actieplan opstellen om zo veel mogelijk  laaggeschoolden of langdurig werkzoekenden tewerk te stellen. Verder worden er samen met het Lokaal Werkgelegenheidsbureau van de Stad Gent per jaar drie extra projecten opgestart, waarbij werkervaring opdoen, opleidingen, samenwerken met onderwijsinstellingen en een duurzaam human resources beleid ter behoud van de medewerkers centraal kunnen staan. Er zal ook een externe jobcoach worden aangesteld tijdens de inwerkperiode met het oog op de duurzame integratie van de nieuwe medewerker op de werkvloer (deze begeleiding is kosteloos voor de werkgever en de werknemer). Ook de samenwerking met bedrijven uit de sociale economie wordt aangemoedigd.


Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...