15 december 2010

Glazen Huis dit jaar ook in Gentbrugge

Op vrijdag 17 december, klokslag 9 uur, in Buurt-centrum ‘De Vaart’ zal Gentbrugges eigen Glazen Huis voor het eerst het ochtendlicht zien. Op de tonen van een passend muziekje gaat Gentbrugge in de ether voor een marathonuitzending van 24 uur live wijkradio. Deze buurtactie staat in het teken van 'Music for Life', het bekende radio-evenement van Studio Brussel en loopt tot zaterdag 18 december, 9 uur. Schepen Guy Reynebeau zal het Glazen Huis Gentbrugge openen en mag als eerste zijn favoriete muziekje in de ether gooien. Burgemeester Daniël Termont zal de presentatoren precies één dag later vrijlaten uit het Huis.Tal van medewerkers uit de buurt en van daarbuiten leiden de radioshow in goede banen. De technische en logistieke ondersteuning is volledig in de professionele handen van Urgent.fm en het REC Radiocentrum. Het buurtcentrum de Vaart is vanaf 8.30 uur open voor het publiek. Na het storten van uw milde bijdrage kunt u er ontbijten van 9 tot 11 uur. Of kies voor een lekkere lunch van 12 tot 13.30 uur. De absolute langslapers kunnen van 14 tot 17 uur in de cafetaria terecht voor een deugddoende koffie. Daarna is de cafetaria open van 18 uur tot middernacht. Kom er een aperitiefje of ander drankje nuttigen en steun zo de actie ‘Music for Life’.

De 'bewonerskas’ schenkt een deel van de inkomsten van het ontbijt en de drank aan het échte Glazen Huis dat dit jaar in Antwerpen staat. Alle organisaties, verenigingen, clubs, bewonersgroepen, scholen, genootschappen, enz. die iets op touw zetten voor het Glazen Huis, kunnen hun verzamelde euro’s die dag (of nacht) afgeven. Het Gentse stadsbestuur lanceert in ieder geval een warme oproep naar haar personeelsleden toe om ook zelf acties te organiseren ten voordele van het Gentse Glazen Huis. De ingezamelde bedragen komen op de rekening van het Rode Kruis terecht en worden dit jaar aangewend om AIDS wezen te helpen. Wereldwijd hebben zo’n 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren aan de gevolgen van aids. Ze hebben geen huis, gaan niet naar school en worden vaak uitgesloten door de gemeenschap. Dankzij uw financiële steun kan het Rode Kruis via hulpprogramma’s steun bieden aan hen en hun verzorgers.

Geraakt u niet tot aan het Glazen Huis, maar wilt u toch graag uw steun betuigen? Stort dan op rekeningnummer 000-0006566-67 met in het vak ‘mededeling’ de vermelding: GIFT MFL 79 (de registratiecode voor de actie). Vanaf een gift van 30 euro krijgt u automatisch een fiscaal attest toegestuurd.

Programma vrijdag 17 december:

Treden op of worden geïnterviewd: Bert Ostyn (Absynthe Minded), Wim Claeys (Ambrozijn), Noël Fack, Ono Sendai, Steven H (rapper), Teddiedrum (project van de Violent Husbands), Sebastien Dewaele (ook bekend als Jezus en van Preuteleute), Marvelas Something, Edmond Cocquyt (Gents horecadier), Saugel (Brusselse singersongwriter), Bear Run (winnaars Jonge Wolven 2010), Annelies Verbeke (auteur), The Van Jets, Geertrui Daem (schrijfster en koorlid van de 'Valse Teefjes'), Lecterr (bekend cartoonist), Karin Temmerman (volksvertegenwoordiger), Bruno Van Obbergen (kinderrechtencommissaris), Herman Brusselmans, Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Freek Neirynck, Kommilfo, enz.
En er zijn verschillende acties zoals 24 uur badminton for life en demo/oefenstand reanimatie van het Rode Kruis Gentbrugge.

Praktisch Glazen Huis Gentbrugge

24 uur live radio in het kader van ‘Music for Life’.
Van vrijdag 17 december 9 uur tot zaterdag 18 december 9 uur.
In Buurtcentrum ‘De Vaart’, Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gent-Gentbrugge.
Een samenwerking tussen Buurtwerk Gentbrugge, bewonersgroep ‘Gentbrugge groeit’, Pasar, Urgent.fm en het REC Radiocentrum.


Buurtwerk Gentbrugge
Emiel Hullebroeckplein 1
9050 Gentbrugge (Gent)
Tel.: 09 210 47 00
Fax: 09 210 47 04
Link naar Gentbrugges eigen Glazen Huis
Guido Van Peeterssen.

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...